کد : 898 ۴اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت 20:22
رئیس کل دادگستری گیلان :

دادگاه ویژه مطبوعات در گیلان تاسیس می شود

پایگاه خبری ، رسمی گیلان ۲۴: رئیس کل دادگستری استان گیلان روز دوشنبه در دیدار با جمعی از مدیران رسانه های استان اعلام کرد: نظر به اینکه تشکیل دادگاه ویژه مطبوعات در راستای رسیدگی به موارد رسانه ای از خواسته های مکرر اهالی رسانه است ، این دادگاه خاص به زودی در مرکز استان راه اندازی خواهد شد.
دادگاه ویژه مطبوعات در گیلان تاسیس می شود

به گزارش گروه رسانه ای ایران " گرا" ، حجت الاسلام والمسلمین صادقی نیارکی در این دیدار صمیمانه با اشاره  به اینکه خبرنگاران در همه دوره های تاریخی از مصونیت برخوردار بوده اند، تصریح کرد: اعتقاد دارم مدیران و اصحاب رسانه ها نخبگان جامعه است و رسالت بازتاب دادن مسائل گوناگون جامعه ، روشنگری و هدایت افکار عمومی را بعهده دارند.

رئیس کل دادگستری گیلان با بیان اینکه تکثر رسانه نعمت و یکدست کردن آن سم است، با تاکید بر اینکه نگاه و دیدگاه‌های مختلف باید شنیده شود، افزود: ارزش رسانه باید ارتقاء یابد؛ باید باور کرد که مجموعه پرقدرتی به عنوان رسانه می‌تواند برای رسیدن به اهداف یاریگر باشد.

وی با تاکید بر این مطلب که نقد خوب است و تخریب نه اظهار کرد: برای قوت جمهوری اسلامی حرف و قلم زدن خوب است اما هوشیاری و هوشمندی برای همصدا نشدن با دشمن مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد.

حجت‌الاسلام صادقی نیارکی با بیان اینکه در پاسخگویی و شنیدن انتقادها نباید رنجور شد، اضافه کرد: پیشبرد انقلاب و اسلام با هدایت‌های امامین انقلاب بوده و هست امروز ما در کشوری آزاد زندگی می‌کنیم که حرف‌ها به راحتی زده می‌شود و آزادی بیان وجود دارد
.

مشروح اظهارات رئیس کل دادگستری گیلان در این نشست به شرح زیر است:

*بعنوان دستگاه قضایی و شما  خبرنگاران و نخبگان باید با همکاری و همدلی باری از دوش جامعه برداریم و نقش هدایتگری را به خوبی ایفا کنیم.

*با توجه به حضور هفت ماهه ام در گیلان و شناختی که از سالهای قبل نسبت به مسائل استان داشته و دارم، در این مدت مشکلات و مسائل را اولویت بندی کرده ایم و رسانه ها کمک کنند تا این تدابیر و برنامه های مهم به خوبی به پیش برود.

*برای مبارزه با فساد از هر نوع آن شایسته است رسانه ها به دستگاه قضایی وبه  جامعه کمک کنند و چنانچه هر جایی برای حل مساله ای دیر عمل شد ، رسانه ها به موضوع ورود کرده و تذکرات به جا و مستند را اعلام کنند.

*گیلان بنا به جهاتی از سایر استان های کشور عقب مانده تر است و رسانه های منطقه به ویژه مرکز استان نقش مهمی در جبران این شرایط و بیان دستاوردهای ، در عین حال مطالبه گری به حق دارند و ما در دستگاه قضایی با جدیت حمایت می کنیم.

* پیشنهاد می کنم، ازاین پس علیه هر رسانه ای شکایت شد ، موضوع به خانه مطبوعات ابلاغ شود و خانه مطبوعات هم موضوع را به سرعت به دفتر ما اطلاع رسانی کرده تا رسیدگی شود. در این راستا روز پنج شنبه یک مورد شکایت در ماسال داشتیم که اقدام لازم انجام و خبرنگار آزاد شد.

*نقد در جامعه خیلی خوب است اما تخریب مردود شمرده می شود و مسئولان چنانچه برای پرسش های رسانه ها پاسخگو نباشند ممکن است جامعه به سمت دیکتاتوری پیش برود.

* درست نویسی و مستند نویسی در دستور کار رسانه ها قرار گیرد و از افترا زدن به افراد  اعم از مدیر یا غیر مدیران و بازی کردن  با آبروی افراد به شدت پرهیز شود.

* به ارزشهای دینی و قوانین اسلامی تعهد باشیم که مطالبات ما زا شما عزیزان اهل قلم است و مراقبت شود که به حق الناس ورود نشود و خطوط قرمز و ارزش های دینی مراعات شود.

*اولویت امروز همه ما این است که اجازه ندهیم فساد شکل بگیرد و در دادگستری گیلان یک معاون را مسئول پیگیری امر مبارزه با مفاسد اقتصادی مامور کردم.

*مبارزه با فساد باید مستمر و با تدبیر و صبورانه صورت گیرد و مدیری که سالم است نباید ترسی از دستگاه قضایی و بازرسی و نظارت داشته باشد و خائن از این نظارت و رسیدگی هراس دارد.

*حل مشکلات زیست محیطی به علت تنوع و گستردگی آن  در سراسر گیلان به سرعت ممکن نیست اما با مطالعه و جدیت و نظارت می توان به تدریج معضلات کنونی از جمله پسماند و آلودگی رودخانه زرجوب و گوهر رود را به حداقل برده و از بین برود.

*موضوع طرح هادی در استان اینگونه نیست که یک نفر صاحب قدرت ده برابر زمین زراعی را تغییر کاربردی داده و دستگاه قضایی بی تفاوت باشد و یک نفر روستایی هم اجازه ساختن یک خانه برای فرزند خود نداشته باشد.

*در موضوع حجاب  باید شرایط را براساس قانون دنبال کرد  و قوانین و هدایت ها در نظر باشد و بپذیریم به موضوع حجاب که اثار اجتماعی دارد و بی حجابی از نظر دین جرم است به فرموده رهبر معظم انقلاب نمی توان به این مهم عمل نکنیم.

*در مرحله نخست باید خانواده ها مراقبت کنند و فرزندان شان را امر به معروف کنند  و بدانیم که بی حجابی در جامعه مجازات دارد و البته باید با تدبیر و آگاهانه و طبق قوانین عمل شود.

*در موضوع بد حجابی و گاه بی حجابی مشاهده می شود با چه کسانی برخورد شده و چه افرادی پرونده دارند و این افراد کسانی هستند که فریب دشمن را خورده و برای بر هم زدن عفت جامعه و منحرف کردن خانواده ها تلاش می کنند که، باید مقابله موثر صورت گیرد.

* در مساله حجاب عملکرد فراتر از قانون  و ضوابط مورد حمایت نیست و جمهوری اسلامی مسئولیت پذیر است و از بی حجابی حمایت نمی شود و بدانیم که این نوجوان ها و جوان ها فرزندان ما هستند و باید خانواده ها و مسئولان از آنها مراقبت کنند.

* قانون حمایت از افشای فساد  و گزارشگران مورد حمایت هستند و هیچ گزارشگری در کشور تحت پیگیرد قضایی قرار نمی گیرد بلکه به گزارش دهندگان طبق ضوابط جوایزی ارزنده اهدا  می شود.

* کارخانه پوشش که گفته شد، احیا و به فعالیت باز گشته است در واقع چند چرخ خیاطی آورده اند و یک فروشگاه هم تاسیس شده و این اقدام را راه اندازی و بازگرداندن کارگران نمی گویند و باید در این مسیر طبق فرمایشات ریاست دستگاه قضایی و پیگیری ها مداوم اقدام ها لازم صورت گیرد.

** در این نشست مدیران رسانه های در باره مسائل متنوع و متعددی اظهار نظر کردند که مهم ترین آنها، مبارزه با فساد – تقویت اطلاع رسانی در دستگاه قضایی – همکاری مسئولان استان با رسانه ها – ترک فعل تعدادی از مدیران در مرکز استان و شهرستان ها – موضوع برخورد با بی حجابی و شیوه عملکرد ضابطان-  مشکلات محیط زیستی و آلوده کردن استان با پسماند و فاضلاب ها و توجه به تالاب بین المللی انزلی – تشکیل دادگاه ویژه مطبوعات  در گیلان – آموزش روابط عمومی ها از جمله روابط عمومی های دستگاه قضایی در استان – آموزش مدیران در راستای بیان دستاوردها و جهاد نبیین - جلوگیری از تغییر کاربری ها اراضی حاصلخیز استان – مساله ممانعت نابودی جنگلها و زمین های کشاورزی و بحران زباله – زمینه سازی برای آگاهی مدیران استان با جهاد تبیین و بیان دستاوردها – ترغیب مسئولان به پاسخگویی در برابر خبرها و تحلیل ها به جای شکایت به مرجع قضایی و .... بود.

در این جلسه میلاد ابراهیمی مدیر عامل خانه مطبوعات اعلام کرد: استان گیلان با دارا بودن رتبه رسانه ای در کشور ، دارای 120 نشریه چاپی – 12 روزنامه و 263 پایگاه خبری است  و با این تعداد رسانه تشکیل دادگاه خاص بررسی اتهامات رسانه ای و فعال سازی هیات منصفه مطبوعات مطالبی عنوان کرد.



 

 

نظر شما
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
اصول علمی روزنامه نگاری - روزنامه نگاری سایبری
کتاب اصول علمی روزنامه نگاری " روزنامه نگاری سایبری" در 300 صفحه قطع وزیری منتشر شد. اصول علمی مصاحبه ، گزارش نویسی ، خبر نویسی ، تاریخ روزنامه نگاری ایران، مبانی ارتباطات،سیاست های خبری، سواد رسانه ای، خبرنگاری بحران، روشهای سوژه یابی و یافته های نو در حوزه روزنامه نگاری سایبری" از فصل ها و مباحت کتاب است. این کتاب مرجع در مدت 45 روز به چاپ سوم رسیده است. فروش کتاب برای حوزه فرهنگ و رسانه 25 درصد تخفیف دارد. ایمیل "نویسنده" [email protected]