به گزارش گروه رسانه ای ایران " گرا" شاید تا عید سال گذشته به علت مشکلات اقتصادی و تحریم و شاید عدم مدیریت ها و ترک فعل ها و اختلاس ها و احتکار کالا و قاچاق ، قیمت ها چندان مناسب و متناسب میزان در آمدها نبود، ولی نسبت به قیمت آن زمان قابل تحمل بود و اگر والدین برای خودشان و منزل چیزی نمی خریدند ، برای کودکان حداقل خریدی انجام می دادند.
از عید پارسال تا عید امسال که نرخ ارز به یکباره سر به فلک کشید و کش قیمت ها به اصطلاح در رفت و دلار به 94 هزار تومان و سکه طلا 84 میلیون تومان رسید ، اکنون دیگر امید زیادی برای خریدهای خانواده ها نمانده است و اکثریت جامعه گله مندند.!.
در بازارهای سراسر کشور ، در تهران و اکنون در گیلان و شهر رشت نه مشتری و نه فروشنده هیچ یک راضی نیستند و تنها درصدی از خانواده ها که در آمد ماهانه حداقل بالای 50 میلیون تومان دارند ، با احتیاط بخشی از نیازهای ضروری شان از جمله میوه شب عید و لباس بچه ها و آجیل خریداری می کنند.!
امروز یکشنبه دربازار عرضه و تقاضای رشت مرکز استان گیلان اجیل متوسط از کیلویی یک میلیون تا بادام هندی و پسته با کیفیت نسبی 1/5 تا 2 میلیون تومان و بیشتر و به همان میزان حداقل خریداران عرضه می شود که همین خانواده های نیز در حد نیم و یک کیلو خریداری می کنند.
پرتقال که اتفاقا استان گیلان یکی از تولید کنندگان آن است ، هر کیلو بین 45 تا 65 هزار تومان - سیب 50 تا 75 هزار تومان، سیر که شمالی ها در این ایام " برای درست کردن میرزا قاسمی و خام خوری" بسیار مصرف دارند کیلویی 80 هزار تومان - باقلا مازندرانی که از جنوب وارد می شود! کیلویی 60 هزار تومان و .........تابلو قیمت خورده و مردم بیشتر مشایعت می کنند.!
با این وجود در این روزها بازارها از شمالیترین نقطه تا جنوبیترین نقطه شهر رنگ وبوی دیگری دارند که نشانی از استقبال سال نو است، اما هر سال شاهد وضعیت متفاوتی نسبت به سالهای گذشته هستیم، گرچه چیزی از رنگ و لعاب بازار کم نمیشود، اما از جیب مردم خبری نیست..
آنچه که در این بازارها به چشم نمیخورد، قشر سالخورده و میانسال است که با توجه به میزان اندک عیدی واریزی، بازنشستگان نقش کمتری در بازار دارند و لااقل از خرید پوشاک و آجیل میگذرند و به خرید حداقلی میوه و خواروبار به حد نیاز مشغولند
وقتی میانگین حقوق کارگران و کارمندان و بازنشسته ها 12 تا 15 میلیون تومان و تورم 40 درصد همچنان هر سال بر اقتصاد خانواده های فشار شدیدی وارد می کند ، نباید هم انتظار حضور و خرید خانواده ها درآستانه شب عید داشت چرا که اغلب خانواده " طبقه محروم و متوسط" به هیچ وجه امکان خرید ندارند...
البته همان قدر که خریداران از قیمت بالای کالاها و پوشاک ناراضی هستند، فروشندهها و کاسبان بازار نیز رضایت چندانی از وضعیت بازار شب عید ندارند و مانده اند که با چکهایی که صادر کرده اند در روزها آینده چه باید بکنند.