به گزارش گروه رسانه ای با مردم ، علی لقمانی با اشاره به موضوع چالش برانگیز واردات چای، اظهار کرد: هم اینک مجوز واردات چای به افراد حقیقی و حقوقی خارج استان داده میشود حال آنکه گیلان قطب چایکاری و چایسازی کشور است اما مدیران ۱۵۰ کارخانه چای و تولید کنندگان استان سهم و دخالتی در واردات چای ندارند و این واردات بی توجه به وضعیت تولید انجام می شود.
وی اضافه کرد: تولیدات داخلی چای استان نیاز بازار داخلی را تامین نمیکند و قسمت اعظم چای مورد نیاز کشور وارد میشود حال این پرسش مطرح است که چرا کارخانجات چایسازی و خود تولیدکنندگان استان نقشی در واردات این محصول نداشته باشد؟
وی بیان کرد: باید تشکلی سازمان یافته در استان بوجود آید که در زمینه واردات چای حرفی برای گفتن داشته باشد؛ بدین منظور طبق دستور استاندار گیلان؛ ساماندهی کارخانجات چای استان به اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی سپرده شد که طی برگزاری جلسات مشترک متعددی با اتاق بازرگانی، سندیکای کارخانجات چای شمال، سازمان چای، جهاد کشاورزی، کارخانجات بخش خصوصی و اتاق تعاون؛ تشکیل شرکت تعاونی تامین نیاز در دستور کار قرار گرفت.
لقمانی با بیان اینکه هیات موسس تعاونی تامین نیاز چای گیلان متشکل از یک عضو از اتحادیه چایکاران شهرستان املش، کارخانجات نوشینه و یک شرکت خصوصی تشکیل شد و هم اینک فرآیند قانونی برای تاسیس تعاونی در حال انجام است.
به گفته وی، این تشکل قانونمند و مبتنی بر ضوابط و مقررات قانونی، تشکلهای متفرقه این حوزه را کنار خواهند زد و بصورت متمرکز برای رفع نیاز داخلی کشور تلاش خواهد کرد.
وی تصریح کرد: ۱۵۰ کارخانه چایسازی استان میتوانند قطعات و دستگاههای مورد نیاز کارخانجات خود را از طریق این شرکت تعاونی تامین کرده و به حل مسائل حقوقی و مالیاتی یکدیگر کمک کنند و در کنار سایر بخش ها و دست اندرکاران امر تولید نقشی اصلی در مدیریت بازار و نیز واردات چای داشته باشند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: شرکت تعاونی تامین نیاز کارخانجات چایسازی با حداقل ۲۰ عضو تاسیس شده و در ادامه تمامی ۱۵۰ واحد کارخانه چایسازی استان عضو این تعاونی خواهند شد.