به گزارش گروه رسانه ای با مردم روابط عمومی استانداری گیلان؛ هادی حقشناس پیش از ظهر امروز (چهارشنبه) با حضور در مؤسسه تحقیقات برنج کشور مستقر در رشت، از آخرین دستاوردهای پژوهشی این مجموعه و مزارع وابسته به آن بازدید کرد.
وی در جریان این بازدید که با رونمایی از ۳ گونه برنج پرمحصول داخلی همراه بود، اظهار داشت: در حال حاضر به ازای مصرف هر سه کیلوگرم برنج، تنها دو کیلوگرم در داخل کشور تولید و یک کیلوگرم وارد میشود؛ در حالیکه با بهرهگیری از نتایج پژوهشهای انجامشده در مؤسسه تحقیقات برنج، میتوان این وابستگی را بهطور کامل برطرف کرد.
نماینده عالی دولت در گیلان با تأکید بر اینکه نتایج فعلی حاصل چند دهه کار علمی و میدانی محققان این مرکز است، افزود: امروز در بازدید از مزرعه تحقیقاتی، سه دستاورد مهم مشاهده شد که میتواند کشاورزی برنج ایران را متحول کند
کاهش ۲۵ درصدی مصرف آب گونه های جدید برنج
حقشناس نخستین دستاورد را کاهش ۲۵ درصدی مصرف آب نسبت به روشهای سنتی عنوان کرد و گفت: کاهش طول دوره کاشت تا برداشت به میزان ۲۰ درصد و همچنین افزایش بهرهوری در واحد سطح از دیگر نتایج این تحقیقات است که میتواند تولید شلتوک را از میانگین ۴ تن در هکتار افزایش دهد.
وی با بیان اینکه کشورهای پیشرو در تولید برنج نظیر تایلند، چین و فیلیپین دو برابر ایران تولید دارند، خاطرنشان کرد: با استفاده از تکنولوژیهای نو، ارقام پرمحصول و دانش روز میتوان تولید برنج داخلی را به سطحی رساند که نهتنها پاسخگوی نیاز داخل باشد بلکه ظرفیت صادرات هم ایجاد شود.
کیفیت بسیار مناسب و بهره وری بالا؛ مزیت گونه های جدید برنج داخلی
استاندار گیلان با اشاره به طعم بسیار مناسب گونه های اصلاح شده برنج داخلی، گفت: در حالی که بسیاری از هموطنان امروز از برنج های وارداتی استفاده می کنند، قرار گرفتن گونه های جدید برنج در سبد مصرف خانوارهای ایرانی می تواند ضمن مقرون به صرفه بودن اقتصادی برای آنها، به ارتقای کیفیت غذایی خانوارهای ایرانی کمک کند.
در این بازدید مدیر مرکز تحقیقات برنج کشور و رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان نیز آخرین دستاوردهای حوزه محصول راهبردی برنج را تشریح کردند و با حضور استاندار ارقام پرمحصول کاشت شده در مرکز تحقیقات برنج کشور نیز معرفی شد
***
هادی حق شناس در جریان بازدید از شرکت سپیدماکیان، طی نشستی، مشکلات صنعت طیور را بررسی و عنوان کرد: افزایش کیفیت دان طیور, بهبود فرآیندهای تولید و راهکارهای ارتقای بهره وری این صنعت از جمله مهمترین مباحثی بود که در این نشست مطرح شد.
استاندار گیلان در این بازدید با بیان اینکه صنعت مرغداری از ارکان مهم تأمین امنیت غذایی استان و کشور است، تأکید کرد: لزوم برنامهریزی دقیق، اجرای تغییرات ساختاری و بهرهگیری از فناوریهای نوین در این حوزه بیش از هر زمان دیگری احساس میشود.
حق شناس بیان کرد: افزایش بهرهوری نه تنها به سود تولیدکنندگان است بلکه میتواند منجر به کاهش قیمت تمامشده و بهبود کیفیت محصول برای مصرفکنندگان شود.
وی افزود: حمایتهای هدفمند دولت و هماهنگی میان دستگاههای مرتبط، نقش کلیدی در پایداری تولید و ثبات بازار دارد..