140 کیلو زعفران مرغوب هر سال در گیلان تولید می شود

140 کیلو زعفران مرغوب هر سال در گیلان تولید می شود
رئیس سازمان جهاد کشاوری گیلان گفت: این استان دارای ۳۵ هکتار اراضی زیر کشت زعفران است و در سال ۱۴۰ کیلو گرم محصول زعفران به ارزش اقتصادی ۵۶ میلیارد ریال تولید می‌ کند.

صالح محمدی افزود: ۷۲ کشاورز گیلانی در شهرستان‌های سیاهکل، رودبار، املش، رودسر، تالش، رضوانشهر و صومعه‌سرا به کشت زعفران مشغول هستند و بیشترین سطح زیر کشت مربوط به بخش دیلمان شهرستان سیاهکل است.

محمدی با اشاره به برنامه توسعه گیاهان دارویی در اراضی شیب‌دار استان گیلان افزود: برنامه توسعه کشت گیاهان دارویی در اراضی شیب‌دار به صورت پایلوت از سال ۱۳۸۷ در ۴ شهرستان سیاهکل، املش، رودبار و رودسر آغاز شد و پس از اجرای موفقیت‌آمیز طرح در سه سال متوالی، به منظور آنالیز محصول تولیدی در آزمایشگاه مرجع در خراسان رضوی سه فاکتور مهم طعم، رنگ و بو زعفران تولید شده مورد بررسی قرار گرفت که محصول نهایی در بخش دیلمان شهرستان سیاهکل بالاتر از نمونه شاهد قرار گرفت.

وی یادآور شد: به منظور گسترش توسعه کشت زعفران، کشت این محصول در قالب مشاغل خانگی گنجانده شده و تا چند سال با پرداخت یارانه گیاهان دارویی از محل  اعتبارات ملی از باغداران حمایت کردیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان تصریح نمود: در سال جاری و در راستای مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان گیلان با تخصیص اعتبارات ملی در جهت توسعه کشت گیاهان دارویی در اراضی شیب‌دار، این سازمان مبادرت به خرید پیاز زعفران و توزیع آن به صورت رایگان بین کشاورزان زعفران‌کار نموده است.

محمدی تاکید کرد: همچنین در راستای توسعه و ترویج کشت زعفران این سازمان مبادرت به خرید چندین دستگاه خشک کن زعفران و توزیع آن بین باغداران نموده است.

وی به علاقمندان کشت زعفران در گیلان توصیه کرد برای احداث باغ‌های جدید به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌های ۴ گانه مراجعه و از نحوه دریافت تسهیلات و یارانه گیاهان دارویی بهره‌مند شوند.

محمدی بسته بندی زعفران گیلان را در قالب کارگاه‌های کوچک خانگی دانست و گفت: امیدواریم با همت کشاورزان و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی بتوانیم به فناوری بسته بندی صنعتی دست یابیم تا زعفران گیلان در کنار سایر برندهای معروف کشور بتواند به رقابت بپردازد.

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان