بعلاوه نگاه تحلیلی رسانه!

بازرس گیلان: نباید فرش قرمز برای زمین‌خواران پهن کرد

بازرس گیلان: نباید فرش قرمز برای زمین‌خواران پهن کرد
پایگاه خبری، رسمی گیلان 24 : بازرس کل استان گیلان در جلسه بررسی چالش‌های شهرستان انزلی گفت: بیش از ۱۵۰ جلسه درخصوص احیای تالاب انزلی برگزار شده، اما تا کنون احیاء نشده است، ما امروز وارثان عدم حسن تدبیر و آینده‌نگری گذشتگان هستیم.www.gilan24.ir

وی تصریح کرد: جولان آب اجازه نمی‌دهد برای تالاب و ساحل، محدوده و حریم تعیین کنیم، بستر و دامنه آن هم موقتی است؛ این امر موجب می‌شود با خشک شدن تالاب عده‌ای سودجو با بداخلاقی این اراضی را تصرف کنند.
بازرس کل گیلان افزود: اگر گذشتگان جلوی این تصرفات غیرقانونی را می‌گرفتند برخی رانت خواران اجازه تعدی و دست درازی به تالاب را نمی‌یافتند.
دکتر احمد آقایی که بینی و بین الله از مدیران متعهد و دلسوز استانی است، گفت: محدوده تالاب مشخص است، نباید فرش قرمز برای زمین‌خواران، سودجویان و غارتگران پهن کرد بلکه باید مداخله‌های سیاسی و منافع شخصی را از حقوق عامه حذف کنیم که اگر در سال‌های گذشته حسن تدبیر صورت می‌گرفت وضعیت تالاب بهتر می‌شد.
وی اضافه کرد: باید از برداشت مصالح از ۱۱ رودخانه‌ای که به تالاب انزلی می‌ریزد، جلوگیری شود و این رودخانه‌ها تحت حفاظت قرار گیرند و باید تفکیک زباله از مبدا در ۲۶ روستای حاشیه تالاب انزلی در دستور کار جدی دهیاران باشد.
بازرس کل گیلان بر ساماندهی پساب‌های خانگی و احداث سد لاستیکی برای افزایش دبی آب جهت خود پالایی تالاب انزلی تاکید کرد و خواستار لایروبی شنبه بازار روگا شد.
آقایی با اشاره به ضرورت تعیین تکلیف رسوبات برداشت شده از زیر پل ولایت غازیان، گفت: با لایروبی حوضچه قدیم هفت شرکت تعاونی قایقرانی احیاء و معیشت ۳۰۰ خانوار تامین شد.
وی همچنین به موضوع محور پرخطر رضوانشهر–انزلی اشاره کرد و گفت: متأسفانه این مسیر سالانه شاهد حوادث تلخی است که مصوب شد طرح بهسازی این جاده با جدیت بیشتری دنبال شود.
بازرس کل گیلان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات حوزه درمان در بندرانزلی اظهار داشت: با توجه به اینکه بیمارستان بندرانزلی نقش قطب درمانی برای شهرستان‌های غرب استان را دارد، مصوباتی برای تأمین تجهیزات و امکانات مورد نیاز اتخاذ شد و مسئولان مربوطه نیز متعهد به اجرای سریع آن شدند.
احمد آقایی افزود: در بحث مشکلات ترافیکی شهر، به‌ویژه در خصوص کمربندی و پل‌هایی که دچار آسیب و مشکل هستند نیز تصمیماتی اتخاذ و مقرر شد عملیات تقویت و بازسازی این زیرساخت‌ها با سرعت بیشتری انجام شود تا معضل ترافیک شهری کاهش یابد

 

نگاه رسانه:

واقعیت این است در تمام سالهای گذشته یکی از دستگاه های مهم و متولی امر حفاظت از تالاب بین المللی انزلی یعنی بنادر و دریانوردی به وظایف خود عمل نکرد و این ترک فعل های مدیریت این اداره کل در استان موجب بروز چنین شرایط نا مطلوبی شده است.

این ضعف ها ناشی از آن است که بنادر و دریا نوردی آن زمان که بودجه ها شرایط خوبی داشت و چه در شرایط کنونی که تالاب در خطر نابودی به موازات آلایندگی شدید است ، یا ورود نکرد و یا آنکه انجام کارها را در حد نظارت و یا کارهای سطحی و آمار سازی دنبال کرد.

ادعای این سخن هم ، میزان رسوبات و آلاینده های متعدد است که زندگی هزاران خانواده این بندر قدیمی و زیبا را دچار چالش جدی کرده است.

شکی نیست که در کنار بنادر و دریانوردی و مدیریت آن در استان دیگر دستگاه های مربوطه هم کوتاهی های اثر گذاری داشته اند.

در واقع اگر از همان ابتدای با دور اندیشی و اقدام های به هنگام جلوی رسوبات و الاینده های گرفته می شد ، امروز در چنین بحرانی گرفتار نبودند و نبودیم، همان گونه که در انباشت زباله منطقه زیبای سراوان رشت چنین کوتاه های کشنده و بی تدبیری ها مکرررقم خورد.

قرار بود چهل سال قبل برای مدت کوتاهی زباله در این ناحیه جنگل هیرکانی جمع آوری تا چاره اندیشی شود و این فرصت چند ماهه به چهل سال به طول انجامید و سلامت و زیست چند میلیون انسان در ناحیه مرکزی استان به خطر افتاد.

در تالاب انزلی هم باید مدیریت بنادر و دریا نوردی و دیگر سازمان های مربوطه منتظر تامین بودجه نباشند بلکه با ارتباطات موثر و تشریح بحران از محل بودجه های ملی کارهای بزرگی صورت گیرد. تردیدی نیست که این اقدامات گذرا و موقت در حالی که رسوبات و الاینده از بالادست ها همچنان وارد تالاب می شود  ، چاره ساز نیست.

مردم انزلی هم متاسفانه در این خصوص حساسیت لازم را در سالهای قبل و هم اکنون ندارند و نسبت به رفع بحران واکنش نشان نمی دهند به این معنا که از طریق رسانه ها و فضا مجازی پیام های لازم را به مقامات کشور رسانده و خواستار تغییر مدیریت های ضعیف و انتصاب مدیرانی پر توان و دارای برنامه ، کارهای میدانی و عملیات گسترده باشند.

در راستای همین ضعف ها همان بس که اگر بازرس کل در ماههای اخیر به معضل رو به توسعه  تالاب انزلی ورود نمی کرد ، شاید همین مقدار محدود رسوب برداری و آزاد شدن یک دالان برای تردد قایق ها فراهم نمی شد که در استانه فصل تعطیلات تابستان وقتی چندین میلیون گردشگر وارد گیلان و انزلی می شوند ، قایقران های تالاب بتوانند  امکان ادامه زندگی و کسب در آمد داشته باشند.

چندی پیش هم براساس آنچه برخی رسانه های استان گزارش دادند، در بروز حادثه ای برای یک شناور اگر استاندار گیلان که یک دوره نماینده مردم انزلی بوده و سابقه درخشانی در سازمان بنادر کشور دارد ) نبود و یک بالگرد و یک شناور کمکی به محل حادثه اعزام نمی کرد ، شاید شناور مورد نظر غرق می شد.!!؟

مدیران چه در کشور و چه در استان ها و شهرستان ها باید به موازات کارهای روزانه " به دور از شوآپ و آمارسازی ها " ، با برنامه ریزی و چشم انداز ماهها و سالهای پیش رو دارای دانش ، تجربه و تدبیر لازم  بوده و مشکلات کوچک را ساده ننگرند تا به یک بحران بزرگ تبدیل شود و برای حل آن به صدها میلیارد بودجه ملی نیاز باشد..

نظر شما مردم مرکز استان گیلان و مردم شریف انزلی در این باره چیست ؟ 

 .