موسسه تحقیقات برنج کشور خبر داد،

2 نوع برنج هسته ای در گیلان تولید شد

2 نوع برنج هسته ای در گیلان تولید شد
پایگاه خبری، رسمی گیلان 24: موسسه تحقیقات برنج کشور اعلام کرد: محققان این موسسه موفق شدند به کمک دانش هسته ای دو نوع برنج مقاوم پر محصول، مقاوم در برابر آفات و با کیفیت تولید کنند.

این دو محصول با همکاری سازمان انرژی هسته ای ایران و موسسه تحقیقات برنج  با نام های هستی و کیان تولید شده است که یکی از کشاورزان شالیکار می گوید:  سال 1402 در سطح 10 هکتار از هر هکتار 3.5 تا 4 تن برنج هاشمی  برداشت کرد و این میزان در رقم جدید هستی  در هر هکتار به 5 تا 6 تن افزایش یافت

مقاومت در برای خشکی و شوری خاک و تاب آوری دربرابر بیماری های گیاهی از ویژگی های این محصولات هسته ای است و خانم حسینی رئیس موسسه تحقیقات برنج گفت: در چند سال اخیر به دنبال تولید انواع بذر برنج مقاوم ، پر محصول و کم مصرف آب بودیم و به کمک دانش هسته ای به این موفقیت دست یافته ایم..

کارشناس موسسه تحقیقات برنج هم  در این خصوص توضیح داد: به کمک انرژی هسته ای ارقام هستی و کیان تولید شده است که دانه بندی و تولید بسیار خوبی دارد و میزان مصرف آب در یک دوره زراعی تا 30 درصد کمتر خواهد بود

وی با اشاره به اینکه چهار نوع برنج دیگر با استفاده از دانش هسته ای در دستور کار است و کشاورزان از برنج های کیان و هستی  به دلیل پخت خوب و کیفیت بالا استقبال خوبی داشته اند

وی تصریح کرد: برنج های هستی و کیان از نظر کیفیت پخت و استقبال مصرف کننده در سطح برنج هاشمی و به  اعتقاد بسیاری بهتر از آن است.

..