رژیم صهیونی متجاوز است و باید محاکمه شود

هیچ کشوری حق اقدام مسلحانه علیه امنیت سایر ملل را ندارد

هیچ کشوری حق اقدام مسلحانه علیه امنیت سایر ملل را ندارد
پایگاه خبری، رسمی گیلان 24: بازرس کل گیلان عنوان کرد: اقدام پیش دستانه و تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی به شدت محکوم است، زیرا زمانی این اقدام مقبولیت دارد که از سوی طرف مقابل حرکت مسلحانه شکل بگیرد، در حالی که تا قبل از تجاوز رژیم غاصب صهیونیستی از سوی کشورمان هیچ تحرکات مسلحانه‌ای شکل نگرفته بود.


به گزارش گروه رسانه ای ایران " گرا" دکتر احمد  آقایی در گفت و گوی ویژه خبری با شبکه باران به مفاد قانونی این اقدامات اشاره و تصریح  کرد: طبق قاعده منع توسل به زور بر اساس ماده ۲۳ و ۲۵، هیچ کشوری حق اقدام مسلحانه علیه امنیت و تمامیت ارضی سایر ملل را ندارد که بر اساس ماده دو منشور این اقدامات محکوم است.

وی افزود: طبق قاعده آمرانه تمایز در نظام بین‌الملل، هر کشوری جهت دفاع مشروع باید مناطق غیرنظامی را از مناطق نظامی متمایز کند، لذا کشتار دانشمندان امری خارج از این قواعد است. لذا حتی هیتلر و مغول نیز به اندازه نتانیاهو به اساتید و معلمان تعرض نکرده‌اند.

آقایی  به شهادت رساندن فرماندهان نظامی را ناقض حقوق بشردوستانه دانست و گفت: کشتار شخصیت‌های نظامی باید در صحنه جنگ صورت بگیرد نه در محل سکونت افراد. لذا اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی باید توسط شورای امنیت محکوم و توسط مجمع عمومی قطعنامه‌ای علیه آن صادر شود.

بازرس کل گیلان تصریح کرد: این صحنه‌ها یادآور وقایع هفت تیر سال ۱۳۶۰ است که منجر به شهادت شهید بهشتی و ۷۲ تن از یارانش شد.

وی با اشاره به ویژگی‌های شاخص شهید بهشتی بیان کرد: ایشان یک مدیر مدبر، عالم آگاه و وارسته و دانشمند اسلامی بود که در عین اجتهاد، به علوم روز تسلط کافی داشت. همچنین وی در تدوین قوانین اساسی در قالب اصول منسجم و محکم نقش کلیدی داشت و در مناصب مختلفی حضور فعال داشت و شاکله دستگاه قضائی مرهون تلاش‌های این شخصیت بزرگ است.

 این مقام حوزه بازرسی  ادامه داد: از زمان تعرض رژیم صهیونیستی، بازرسی کل گیلان با تشکیل کمیته‌ای نظارتی در ۷ گروه با دو راهبرد هشداری و راهبرد وضعی و بازرسی وارد میدان شد که تاکنون ۵۰ نامه هشداری به دستگاه‌های دولتی و خصوصی در حوزه‌های مختلف ابلاغ شده است.

 آقایی از اجرای بیش از ۱۱۰ بازدید میدانی در طول این ایام خبر داد و افزود: نظارت مستقیم با همراهی اداره کل صمت، اتاق بازرگانی، منطقه آزاد و گمرک شکل گرفت. ناگفته نماند این نظارت‌ها در قالب کشیک‌های مختلف شبانه‌روزی صورت می‌گیرد.

وی به اجرای ۵۳ برنامه در سال گذشته اشاره و عنوان کرد: از این تعداد دو برنامه فوق‌العاده، ۲۸۷ گزارش مردمی ،۲۹۰ مورد استحضاری، ۲۰۶ تذکر و هشدار بوده است که طبق گزارشات مردمی و رسانه‌ها دریافت کردیم.

بازرس کل  اضافه کرد: از این گزارشات ۷ هزار و ۸۸۲ مورد گزارش گلوگاه‌های فساد و ۲ هزار و ۹۴۴ مورد شکایت مردمی بوده است که رسیدگی به ۹۷ درصد آن به پایان رسیده است و تنها ۳ درصد در حال انجام است.

دکتر آقایی از دریافت ۸۱۸ مورد شکایات در سه ماه اخیر خبر داد و گفت: این شکایات در دو مرحله تذکر شفاهی و تذکر کتبی صورت می‌گیرد که در صورت بی‌توجهی طرف شکایت، با تهیه گزارش به دستگاه قضائی ارجاع می‌شود
.