با پایان فصل برداشت برگ سبز چای ،

نزدیک به 22 هزار تن چای خشک ارگانیک درشمال ایران تولید شد

نزدیک به 22 هزار تن چای خشک ارگانیک درشمال ایران تولید شد
پایگاه خبری، رسمی گیلان 24: رئیس سازمان چای کشور گفت: براساس سنوات گذشته در پایان مهر ماه عملیات برداشت برگ‌های زمردین چای خاتمه یافت و فرآیند خرید تضمینی برگ سبز چای شمال کشور هم به پایان رسید.www.gilan24.ir

به گزارش گروه رسانه ای با مردم ، مهندس حبیب جهانساز عنوان کرد: امسال چایکاران شمال کشور ۹۷ هزار و ۵۵۵ تن برگ سبز چای به ارزش ۲ هزار و ۸۲۷ میلیارد تومان برداشت و به قیمت تضمینی به کارخانه‌های چایسازی عرضه کردند .

وی با اشاره به اینکه از این مقدار برگ سبز خریداری شده ۲۱ هزار و ۹۵۰ تن چای خشک فرآوری شد،  افزود: تاکنون ۹۰ درصد مطالبات چایکاران به حساب بانکی شان واریز شده است.
وی  از برنامه‌ریزی‌های این سازمان برای بازسازی باغ‌های چای، اصلاح و جوان‌سازی بوته‌ها، آموزش چایکاران و توسعه صنایع فرآوری داخلی گفت و یاد آور شد:  هدف اصلی سازمان چای، ارتقای کیفیت تولید و بهبود معیشت چایکاران است.

بنابر آمار سالانه ۵۰ تا ۶۰ هزارتن برگ سبز چای مورد نیاز کشور است که ۵۰ درصد این میزان از تولید داخل تامین می‌شود

صادق حسنی مدیراجرایی سندیکای چای پیش بینی کرده بود،  امسال کمتر از ۲۸ هزارتن چای خشک تولید شود که براین اساس بقیه چای مورد نیاز باید از طریق واردات تامین شود

در واقع اکنون  با تولید 22 هزار چای و نیاز 60 هزار تنی داخلی به این محصول ، باید 40 هزار تن چای وارد کشور شود اما آمارهای حکایت دارد که خیلی بیش از آن از مجاری قانونی و غیر مجاز چای وارد کشور می شود و به چای تولیدی داخلی با همه کیفیت بالا و اصیل بودنش ضربه می زند.

چای ایران  تنها در استان های گیلان و مازندران کشت و تولید می شود که 90 درصد آن در گیلان و 10 درصد در شهرستان های رامسر، تنکابن و نوشهر و چالوس استان مازندران تولید می شود که تغییر کاربری ها و دخالت افراد صاحب نفوذ استانی و کشوری ضربات زیادی به این صنعت وارد کرده است.

در باره صنعت چای ایران و مسائل دراین خصوص وجود دارد به زودی گزارش مشروحی تهیه و منتشر خواهد شد.

م، محمدپور - مدیر مسئول