به همت فعالان محیط زیست،

کاشت نهال " شاه بلوط" در شفت گیلان آغاز شد+ خواص

کاشت نهال
پایگاه خبری گیلان 24: با همت جمعی از فعالان محیط زیست 500 اصله نهال از گونه در خطر انقراضِ هیرکانی "شاه بلوط" امروز در مناطق جنگلی ویسرود شفت استان گیلان کاشته شد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شفت گفت : ۸۰ نفر از فعالان محیط زیست از استان‌های گیلان، تهران، البرز و مازندران ۵۰۰ اصله نهال شاه بلوط را در عرصه‌های جنگلی ویسرود کاشتند.
عبدالله فکری افزود : این کار با هدف حفظ و احیای گونه‌های ارزشمند هیرکانی انجام شد.

وی با بیان اینکه در زبان محلی در گیلان به درخت شاه بلوط "مازو دار" گفته می‌شودگفت: شاه بلوط جزو گونه‌های در خطر انقراض جنگل‌های هیرکانی است که خاستگاه اصلی آن در ویسرود شفت است

***


شاه بلوط یک نوع درخت بلوط است که به طور گسترده در مناطق آفریقا، آسیا و اروپا رشد می‌کند.

این درخت معمولاً بین ۲۰ تا ۴۰ متر ارتفاع و ۲ تا ۳ متر قطر دارد و می‌تواند تا ۱۵۰۰ سال عمر کند. برگ‌های شاه بلوط از نظر شکل و اندازه شبیه به بلوط‌های دیگر هستند، اما بافت خارجی آن‌ها با انواع دیگری از بلوط متفاوت است.

شاه بلوط به دلیل چوب سخت، پایدار و مقاوم در برابر آب و حشرات، به عنوان یکی از چوب‌های با ارزش در ساخت و ساز، مبلمان و صنایع دیگر استفاده می‌شود.

همچنین، شاه بلوط به عنوان یک منبع از ماده تغذیه‌ای برای بسیاری از حیوانات و پرندگان مورد استفاده قرار می گیرد. برگ‌ها و میوه‌های این درخت دارای خواص درمانی متعددی هستند که از مهم‌ترین خواص شاه بلوط می‌توان به خاصیت ضد التهاب، خاصیت ضد باکتریایی، خاصیت ضد ویروسی، تقویت سیستم ایمنی، خاصیت ضد اکسیدان، بهبود کارایی مغز، افزایش مواد معدنی استخوان، بهبود مشکلات گوارشی و بهبود سلامت قلب اشاره کرد.

.