رئیس کمیسیون بهداشت مجلس،

نگران حذف تدریجی لبنیات و گوشت از سفره مردم هستیم

نگران حذف تدریجی لبنیات و گوشت از سفره مردم هستیم
پایگاه خبری، رسمی گیلان 24: رئیس کمیسیون بهداشت مجلس ، تأکید کرد: کاهش مصرف برخی اقلام ضروری مانند شیر و لبنیات، گوشت قرمز و گوشت سفید از جمله نگرانی‌های جدی ما در حوزه سلامت و تغذیه مردم است و متاسفانه این مواد غذایی به تدریج در حال حذف شدن از سفره مردم است،

به گزارش گروه رسانه ای با مردم، در واقع از یک سو هزینه‌های تولید افزایش یافته و از سوی دیگر مردم با محدودیت‌های اقتصادی مواجه هستند و این موضوع نیازمند برنامه‌ریزی و تدابیر جدی از سوی دولت و دستگاه‌های مسئول است

حسینعلی شهریاری  افزود: وزیر جهاد کشاورزی و معاونان این وزارتخانه نیز مسائل، چالش‌ها و مشکلات موجود در بخش‌های مختلف کشاورزی، دامپروری، امنیت غذایی و تولید محصولات کشاورزی را برای اعضای کمیسیون تشریح کردند و توضیحاتی درباره اقدامات و برنامه‌های در دست اجرا ارائه دادند.

حضور رئیس جمهور در نشست امروز کمیسیون

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در بخشی از این نشست، رئیس‌جمهور نیز حضور یافت و دقایقی در خدمت ایشان بودیم؛ با توجه به گستردگی موضوعات و حجم بالای مسائل موجود، مقرر شد جلسات تخصصی و موردی بیشتری برای بررسی دقیق‌تر موضوعات برگزار شود زیرا بسیاری از مسائل نیازمند بررسی کارشناسی و پیگیری مستمر هستند و در یک جلسه قابل جمع‌بندی نیستند.

یکی از دغدغه‌های مهم ما موضوع شناسنامه‌دار شدن محصولات کشاورزی است

شهریاری با اشاره به برخی از مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در این نشست، گفت: یکی از دغدغه‌های مهم ما موضوع شناسنامه‌دار شدن محصولات کشاورزی است، امروز زمانی که مردم از بازار میوه یا سایر محصولات کشاورزی خریداری می‌کنند، مشخص نیست محصول در کدام منطقه تولید شده و چه فرآیندی را طی کرده است و در صورتی که اگر میزان باقی‌مانده سموم در یک محصول بیش از حد مجاز باشد، باید امکان ردیابی، پیگیری و برخورد با عوامل مربوطه وجود داشته باشد.

استفاده کشاورزان از سموم قاچاق به دلیل قیمت بالای سموم استاندارد سلامت مردم را تهدید می کند

نماینده مردم زاهدان در مجلس دوازدهم، افزود: موضوع واردات سموم استاندارد نیز از دیگر مباحث مهم جلسه بود و متأسفانه قیمت بالای سموم استاندارد باعث شده برخی کشاورزان به سمت استفاده از سموم قاچاق و غیرمجاز سوق پیدا کنند که این مسئله می‌تواند سلامت محصولات کشاورزی و در نهایت سلامت مردم را با مخاطره مواجه کند.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: در حوزه واکسن نیز مباحثی مطرح شد و مقرر شد جلسات تخصصی با مسئولان انستیتو رازی برگزار شود تا از نزدیک در جریان ظرفیت‌ها، برنامه‌ها و چالش‌های موجود در زمینه تولید واکسن‌های مورد نیاز کشور، به‌ویژه واکسن‌های انسانی، قرار بگیریم.

وی با اشاره به موضوع الگوی کشت گفت: در قوانین برنامه پنجم و ششم پیشرفت بر اجرای الگوی کشت و تولید محصولات سالم و کم‌خطر تأکید شده اما این موضوع همچنان نیازمند پیگیری، نظارت و بررسی بیشتر است تا اطمینان حاصل شود محصولات تولیدی از سلامت و کیفیت لازم برخوردار هستند.

افزایش قیمت مواد غذایی و تأثیر آن بر وضعیت تغذیه مردم، دغدغه جدی اعضای کمیسیون/ دغدغه امروز ما کمبود غذا نیست؛ مردم توان خرید غذا را ندارند

شهریاری ادامه داد: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های اعضای کمیسیون بهداشت و درمان، افزایش قیمت مواد غذایی و تأثیر آن بر وضعیت تغذیه مردم است، جمهوری اسلامی ایران در دوران جنگ تحمیلی نشان داد که در تأمین مواد غذایی کشور با کمبود مواجه نیست، اما امروز نگرانی اصلی ما  به عنوان نمایندگان مردم کاهش قدرت خرید است.

وی افزود: تولیدکنندگان و مسئولان وزارت جهاد کشاورزی دلایل منطقی خود را درباره افزایش هزینه‌های تولید و قیمت محصولات مطرح می‌کنند و این توضیحات تا حدی قابل پذیرش است، اما مسئله اصلی این است که مردم توان خرید کافی ندارند و این موضوع می‌تواند بر وضعیت تغذیه خانوارها تأثیر بگذارد.

 نگران حذف تدریجی لبنیات و گوشت از سفره مردم هستیم

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، تأکید کرد: کاهش مصرف برخی اقلام ضروری مانند شیر و لبنیات، گوشت قرمز و گوشت سفید از جمله نگرانی‌های جدی ما در حوزه سلامت و تغذیه مردم است و متاسفانه این مواد غذایی به تدریج در حال حذف شدن از سفره مردم است، در واقع از یک سو هزینه‌های تولید افزایش یافته و از سوی دیگر مردم با محدودیت‌های اقتصادی مواجه هستند و این موضوع نیازمند برنامه‌ریزی و تدابیر جدی از سوی دولت و دستگاه‌های مسئول است.

.