رویترز اعلام کرد:

ترامپ از توافق ۱۴ بندی ایران و آمریکا حمایت کرد

ترامپ از توافق ۱۴ بندی ایران و آمریکا حمایت کرد
رئیس‌جمهور آمریکا با دفاع از توافق موقت میان واشنگتن و تهران، این توافق را تضمینی روشن برای پایان مناقشه هسته‌ای دانست و مدعی شد که تفاهم جدید، حق ایران برای برخورداری از برنامه‌ای غیرنظامی را حفظ کرده است. www.gilan24.ir

به گزارش گروه رسانه ای با مردم، وی با دفاع از توافق موقت میان واشنگتن و تهران، این توافق را تضمینی روشن برای پایان مناقشه هسته‌ای دانست و مدعی شد که تفاهم جدید، حق ایران برای برخورداری از برنامه‌ای غیرنظامی را حفظ کرده است.

به گزارش  رویترز، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز سه‌شنبه در حاشیه نشست گروه هفت در فرانسه اعلام کرد توافق اخیر میان ایالات متحده و ایران به شکلی کاملا روشن نشان می‌دهد که تهران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نخواهد بود.

ترامپ پیش از دیدار با امیر قطر، از یادداشت تفاهم ۱۴ بندی میان تهران و واشنگتن دفاع کرد و گفت این توافق چارچوبی شفاف برای حل‌وفصل یکی از طولانی‌ترین مناقشات سیاست خارجی آمریکا فراهم کرده است.

او مدعی شد که مفاد توافق به اندازه‌ای روشن است که هیچ تردیدی درباره ماهیت غیرنظامی برنامه هسته‌ای ایران باقی نمی‌گذارد و در عین حال زمینه را برای کاهش تنش‌ها و گسترش ثبات در منطقه فراهم می‌کند.

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین این توافق را نشانه موفقیت دیپلماسی دانست و تاکید کرد که تفاهم به‌دست‌آمده می‌تواند فصل تازه‌ای در روابط ایران با جامعه بین‌المللی ایجاد کند

 

ترامپ در پست‌های خود در روز یکشنبه، تلاش کرد تا یک یادداشت تفاهم هنوز منتشر نشده را یک پیروزی عمومی جلوه دهد، و هم‌زمان دستیارانش برای جلوگیری از برهم زدن این تفاهم توسط اسرائیل، ایران و تندروهای حزب خودش تلاش می‌کردند. ترامپ روز یکشنبه در حالی که به تماس‌ها پاسخ می‌داد، به افراد آن سوی خط - از جمله متحدان، روزنامه‌نگاران و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه - گفت که توافق قریب‌الوقوع است. در تماس‌های دیگر، او از نمایش آن شب در کاخ سفید ابراز هیجان کرد و از افراد مختلف پرسید که آیا در آن شرکت می‌کنند یا خیر.

اصرار بر امضای الکترونیکی

به گفته یک مقام ارشد آمریکایی، در حالی که انتظار می‌رود این توافق روز جمعه به طور رسمی در ژنو امضا شود، ترامپ اصرار داشت که امضای دیجیتالی خود را به همراه معاون رئیس جمهور، جی. دی. ونس، برای نشان دادن تعهدش به پیشبرد این روند، اضافه کند. به نظر می‌رسد مفاد شناخته شده این چارچوب بسیار محدودتر از «تسلیم بی‌قیدوشرط»ی است که ترامپ پس از آغاز حمله نظامی به ایران در ۲۸ فوریه خواستار آن شد.

 

دیوارنگاره ضدآمریکایی در تهران

روز یکشنبه، ترامپ اهداف خود  را با عبارات محدودتری توصیف کرد. او در حالی که آماده امضای توافق‌نامه می‌شد، به روزنامه وال‌استریت ژورنال گفت که «هرگز به تغییر رژیم اهمیت نداده است». او همچنین اصرار داشت که «گرد و غبار هسته‌ای» در ایران «بی‌ضرر» است، آن هم در شرایطی که قبلاً گفته بود ایالات متحده باید فوراً آن را تصرف و نابود کند. او گفت که آماده است جنگ تمام شود، و ایرانی‌ها نیز آماده بودند.

به گفته یک مقام ارشد دولتی آمریکا، ایران می‌داند که ایالات متحده تمایلی به بازگشت به جنگ ندارد و این احتمال را افزایش می‌دهد که تهران دوباره تنگه هرمز را به عنوان اهرمی دیپلماتیک ببندد. این مقام گفت که توافق در حال شکل‌گیری، به دلیل عدم دریافت تعهدات مشخص برای محدود کردن یا پایان دادن به فعالیت‌های هسته‌ای خود، احتمالاً از توافق سال ۲۰۱۵ که توسط باراک اوباما، رئیس جمهور سابق، منعقد شد، محدودتر خواهد بود.  

در هفته‌های گذشته، ترامپ بارها مشاوران خود را در مورد اینکه آیا پیشنهاد ایران برای توافق واقعاً مسیر این کشور را به سمت سلاح هسته‌ای می‌بندد، تحت فشار قرار داده بود. به گفته یک مقام ارشد آمریکایی، وقتی به او گفته شد که امتیازات کافی نیست، او ترجیح داد به جای توافق، به فشار ادامه دهد. اما وقتی میانجی‌های قطری روز چهارشنبه با لحنی جدید برای پیش‌نویس توافق از تهران بازگشتند، مقامات دولت ترامپ اذعان کردند که توافق روی میز، اگرچه ناقص است، اما بهترین نتیجه ممکن است.