کد : 2838 ۹اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت 00:23
رئیس حوزه هنری استان گیلان،

تمرکز حوزه هنری روی بسط تاریخ شفاهی است

رئیس حوزه هنری گیلان در مصاحبه اختصاصی با گروه رسانه ای ایران " گرا" عنوان کرد: حوزه هنری انقلاب اسلامی استان گیلان از زیر مجموعه های کشوری است و فعالیت ،ماموریت ، رسالت و هدفش آن است که بتواند مسائل جامعه را به معنای چالش ها ، معضل ها و نداشته ها هم چنین داشته ها ، فرصت ها و موقعیتها را در قالب هنر پیگیری و از هنر برای مردم سراسر کمک بگیرد و در کنار مردم باشد.www.gilan۲۴.ir
تمرکز حوزه هنری روی بسط تاریخ شفاهی است

سید رسول منفرد اضافه کرد: برای اینکه این اتفاق رخ دهد یک سری اقدامات و مقدمات نیاز است که از جمله مهم ترین آن فعالیت های پژوهشی و تاریخ شفاهی است.
 منفرد معتقد است، در واقع تاریخ تاریخ شفاهی به شناخت موقعیت ها می پردازد و خیلی ها حوزه هنری را از طریق کتاب ها و تالیفات معروف می شناسند، مثل کتاب " دا" که به تازگی چاپ جدیدش به بازار آمده است.
وی تصریح کرد: حوزه هنری در ساحت هنر فعالیت می کند، نه هنر برای هنر بلکه هنر برای حل مسائل جامعه و اگر مقدماتی نیاز است به آنها توجه کند.

حوزه هنری از نظر ساختار و تنوع گسترده است

به گفته وی، حوزه هنری در استان ها " مراکز استانی" عرصه گسترده ای دارند و ما در بخش های گوناگون هنری از جهت ساختاری واحدهای متنوع و گسترده از جمله موسیقی، هنرهای نمایشی، ادبیات پایداری، بخش پژوهشی، هنرهای تجسمی، دفتر هنر و ادبیات پیشرفت و بخش کودک و نوجوان  تلاش و همت دارد – گرچه  متاسفانه نمی‌ تواند در همه این بخش ها به مقدار یکسان و هم زمان با توجه به اعتبارات موجود فعالیت داشته باشد.
به همین جهت متناسب با نیازهای موجود و اعتبارات در اختیار،با اولویت بندی بخش های در دستور کار قرار می‌گیرد.
منفرد افزود: ما در استان گیلان خیلی به مسولیت پذیری نیاز داریم چون یکی از چالش‌های جدی حوزه فرهنگی این است که کسی مسولیت قبول نمی کند . به عبارتی هر دستگاهی باید اعلام کند مسولیت اش چیست و از مردم انتظار داریم به ما و دستگاه های فرهنگی کمک کنند تا همه دستگاه ها مسولیت پذیر باشند

هویت  شناسی در دستور کار حوزه هنری قرار دارد

رئیس حوزه هنری گیلان بیان کرد:طی سالهای اخیر حوزه هنری بر روی مضمون هویت متمرکز شده است و تلاش می کند هویت گیلان را از زیر مجموعه ایران بزرگ مورد توجه قرار داده و خلاء ها را پر کند.
از نظر مخاطبان ، اولویت ما کودک و نوجوان است و مسئولیت این است که ماموریت را اینجا متمرکز کنیم.
مثلا در گیلان بخش کشاورزی و ساختار کشاورزی و تولید اساس فعالیت های اقتصادی و تولید است ولی آیا در استان یک کشاورز معروف و مشهور داریم که به درستی به جامعه معرفی شده باشد.؟
چرا بچه ها تمایلی به کشاورز شدن ندارند چون ما برای این بخش کاری نکرده ایم ، به عنوان نمونه برای مرحوم هاشم زاده مبتکر برنج هاشمی یا برای معرفی علی کاظمی مبتکر بذر برنج کاظمی کاری صورت نگرفته است تا نسل کودک و نوجوان با این اقدامات مهم مسیر خود را برگزیند.
حوزه هنری گیلان از نظر اعتبارات ماقبل آخرین دستگاه است

وی با اشاره به اینکه حوزه هنری از نظر اعتبارات یکی مانده به آخر دستگاهها در استان است و اعتبارش قابل مقایسه با دیگر دستگاهها نیست ، افزود: اعتقاد دارم که  این امتیاز منفی نیست، چون دستگاههایی که اعتبارات بالا دارند اغلب هزینه نیروها می کنند و حوزه هنری در مرکز استان با تعداد نیروی معدود بسیار چابک است و تلاش دارد رسالت و وظایف خود را انجام دهد.
این مسئول هنر ارزشی یاد آور شد: دربخش اثر بخشی حوزه هنری دو راهبرد دارد و راهبرد اول ، الهام بخشی است.حوزه هنری به جای آنکه همه جا تصدی گری کند ، الهام بخش خواهد بود.
سید رسول منفرد گفت: در استان گیلان  شخصیتی به نام اسلم دیلمی داریم  که شهید ایرانی واقعه عاشوراست که حوزه هنری خودش می تواند تلاش کند برای ایشان اثر هنری تولید کند و تا حدی کارهایی انجام داده است.
هم چنین در استان دستگاههای متعدد و هنرمندان متبحری داریم که شایسته است دراین زمینه ها مطالعه و خلق اثر کنند . در این مسیر قرار شد ازجناب اسلم دیلمی یک معرفی روایتی صورت گیرد وافکار عمومی متوجه شناخت بهتر و مستند از این شخصیت بشوند.
راهبرد دوم – مصرف فرهنگی را ارتقاء دهیم. یعنی حوزه هنری اثری را که تولید می کند باید ارزش کافی داشته باشد و این گونه نباشد که اثر برای دکور و انبار و ...  تولید شود
از این رو حوزه هنری سایت" بازار مج "را راه اندازی کرد که در مسیر عرضه و معرفی اثار فرهنگی و هنری نقش افرین است.
هم چنین بناست ، واحد توزیع  حوزه راه اندازی شود  و هنرمندان عرصه ای برای عرضه آثارشان داشته باشد که  دستشان به جیب خودشان برود، اگر چه مقداری هم احتیاط داریم برای اینکه ورود به عرصه های اقتصادی توقعاتی ایجاد می کند که نقش ما عمدا حمایت از هنرمند و اثر ارزشمندش است.

در بخش سرمایه گذاری موفق نبوده ایم

برای تامین اعتبارات تولید آثار هنری به لحاظ ظرافت ها باید به گونه ای عمل شود که اثر سفارشی نباشد که مخاطب پسند نیست .همه  تلاش  ما بر ایجاد کیفیت بوده که اعتبار را افزایش دهیم و در استان اندک است.
به اظهار وی ، تا کنون اغلب تامین اعتبارات از مسیر ایجاد کیفیت ازساختار های دولتی دنبال و در یکی دو سال اخیر چند برابر گذشته جذب اعتبار برای موسیقی، اثار داستانی  و تاسیس مدرسه سینمایی سلام  در شهر رشت شده است.
در واقع اعتبارات از ستاد حوزه هنری تامین شد و باید گفت: جذب سرمایه بخش خصوصی توفیق نداشته ایم ولی جایی است که باید به سراغ آن برویم.


حوزه هنری گیلان پیشقراول است
حوزه هنری در گیلان پیشقراول تاریخ شفاهی است و حدود 60 عنوان کتاب  از سال 1360 تا کنون از شخصیت ها و رزمندگان و چهره ها و خاطرات شان تولید شده است.
در سالهای اخیر جریان پژوهش تاریخ شفاهی دچار چالش شده است و نسل جوان خیلی دنبالش نبوده  با این حال تعداد پژوهشگران 20 نفرند که  سعی  شد 12 نفر به این تعداد اضافه شود.
منفرد گفت: همین روزها کتاب مادر شهیدان نهی قناد چاپ یا کتاب مادر شهیدان یوسفی چاپ شده که پیشتر در استان  در این عرصه تقریبا کاری نشده بود.
از سوی دیگر طی شش ماه آینده چند اثر جدید وارد بازار می شود- کتاب هایی از فتح خرمشهر یا جریان کشف حجاب دوره رضا خانی از دیگر کارهای حوزه هنری استان است که دنبال می کنیم.

هنر نمایش بسیار با اهمیت است
منفرد بیان کرد: گیلان در بخش نمایشی استانی  پیشرو است و جایگاهش خیلی رفیع و ما چهره های شایسته ای در این زمینه داریم . حوزه هنری در بخش تئاتر عروسکی و صحنه ای ، در تعزیه . تئاتر خیابانی ورود داشته و در بخش عروسکی مرد مهربان جنگل را داشتیم که 15 هزار نفر مخاطب داشت .
این بدان معناست که از تئاترهای خوب حمایت کرده ایم  و  بزرگداشت آقای پورسیفی در آخرین سال عمرش یا  انتشار کتاب مرحوم حسنی  و هم اکنون در حال تدوین سند زیست بوم تئاتر استان هستیم که  برای چند سال آینده تدارک دیده شده است.

مسولان از کارهای نمایشی بگذرند و واقعی باشند
منفرد افزود: در حوزه هنری نیاز به مسئولیت پذیری نیاز داریم، به سوی دستگاههای فرهنگی دست دراز می کنیم و از مردم می خواهم به ما و دستگاههای فرهنگی کمک کنند که مسئولیت پذیر باشند.
وی در پایان این گفت و گو متذکر شد: نمی شود همه دستگاهها مسئول حجاب باشند، ولی مسئولیت پذیری نداشته باشند. درپروژه کشف حجاب رضاخانی چند زن شهیده داشته ایم و کسی نمی شناسد و این موضوع مهمی است که باید دنبال شود.  در این زمینه ها نقش و حضور رسانه ها ، اطلاع رسانی، شناساندن، معرفی و شفاف سازی بسیار مهم است.


 

www.gilan24.ir
نظر شما
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
رشت، بوساز- ساختمان دانا - دندانپزشک ، جراح ، ایمپلنت
رشت، سه راه سردار جنگل، قاسم زاده اصل
کمک به انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی گیلان
زیباترین جلوه نوع دوستی، کمک به بیماران نیازمند است. بیماران دیالیزی و پیوند کلیه منتظر کمکهای کوچک و بزرگ شما هموطنان هستند. انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان گیلان
چاپ سوم اصول علمی روزنامه نگاری منتشر شد
کتاب اصول علمی روزنامه نگاری " روزنامه نگاری سایبری" در 300 صفحه قطع وزیری " چاپ سوم " منتشر شد. اصول علمی مصاحبه ، گزارش نویسی ، خبر نویسی ، تاریخ روزنامه نگاری ایران، مبانی ارتباطات،سیاست های خبری، سواد رسانه ای، خبرنگاری بحران، روشهای سوژه یابی و یافته های نو در حوزه روزنامه نگاری سایبری" از فصل های کتاب است. فروش کتاب برای حوزه فرهنگ و رسانه 25 درصد تخفیف دارد. ایمیل " [email protected]