یکی از مدلهای نظامهای قدرت سیاسی در تاریخ بشری، "نظام سیاسی خانوادگی" می باشد. دراین شبکه افراد به دلیل از ترس از دست دادن قدرت ( مدیران و صاحبان قدرت) ، یا احساس خطر جانی( ناامنی!) به افراد غیر اعتماد نداشته و ساختار توزیع قدرت را انحصارا در بین خودشان حفظ می کنند.
حمایت درون ساختاری و نگهداری قدرت باعث شکل گیری فساد مالی و اخلاقی و ... شده و افراد با توطئه چینی همه رقبای احتمالی خود را حذف( ترور شخصیتی و فیزیکی) می کنند. گردش قدرت حکمرانی گاهی در چنین شبکه یی ممکن است دهها سال دوام بیاورد.
انقلاب های علیه استبداد و دیکتاتوری نمونه هایی از این گونه ساختارها میباشد. این افراد خود را" ژن برتر" دانسته و " فرا قانونی" عمل میکنند و برای تثبیت موقعیت خود حتی "ازدواج درون قدرتی" انجام میدهند. از سویی تضاد منافع ملت با این خانواده ها همیشه تهدید کننده بوده، و منجر به حرکت های اعتراضی می شود.
امید است ، در جامعه ما قبیله سواری را جایگزین شایسته سالاری نکنیم.
شکی نیست که دلبستگی به دین ، مذهب ، انقلاب اسلامی ، خون شهدا و ارزشهای الهی و داشتن وجدان بیدار ، بخصوص نظارت های موثر، پر قدرت ، مداوم ، دقیق و بدون رانت در اصلاح این امور و دیگر امور بسیار موثر و کار ساز است..
والسلام، مصطفی شریعتی رودسری