کد : 3917 ۲۵اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت 00:39
تسهیلات مسکن روستایی امسال ۴۵۰ میلیون تومان است

مقاوم سازی مسکن روستایی گیلان از ۷ به ۹۳ درصد رسید

پایگاه خبری، رسمی گیلان ۲۴: مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان گیلان اعلام کرد: مقاوم سازی روستایی در روستاهای استان گیلان از هفت درصد به ۹۳ درصد افزایش یافته است و امسال برای ۹۵۰۰ واحد روستایی در ساخت و مقاوم سازی تامین اعتبار شده است.
مقاوم سازی مسکن روستایی گیلان از 7 به 93 درصد رسید

دکتر حامد دائمی در مصاحبه اختصاصی با گروه رسانه  ای ایران " گرا" عنوان کرد: بنیاد مسکن براساس دستور تاریخی حضرت امام " ره" در راستای کمک به ساخت و بازسازی مسکن محرومان در سال 1358 تاسیس شد. 

با توجه به اینکه ماهیت تاسیس بنیاد مسکن و افتتاح حساب 100 امام موضوع احداث مسکن برای اقشار کم درآمد بود و  در مدت 46 ساله خدماتی که ارایه شده عمدتا در  بخش های تامین تسهیلات، مقاوم سازی ، طرح های هادی و بازنگری این طرح ها، اجرای صدور اسناد مالکیت در روستاها و شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت، بازسازی مناطق حادثه دیده و تعیین تکلیف اراضی ملی و ماده 4 و سیاست های دولتها در اجرای نهضت ملی مسکن بوده که  بیناد مسکن به عنوان قائم مقام وزارت مسکن و شهرسازی هر زمان نیاز و ضرورت بود در کنار دولت ها و همگام با سیاست های نظام در خدمت به مردم در عرصه های عمرانی و خدماتی در خدمت آحاد مردم هست و خواهد  بود..

مقاوم سازی مسکن روستایی از 7 به 93 درصد رسیده است

وی در خصوص مقاوم سازی مسکن روستایی اظهار کرد: در سال 1384 دولت طرحی را اجرایی کرد و این طرح 19 ساله همچنان  با قوت تداوم دارد که براساس آن  مقاومت و استحکام ساختمان های روستایی  با دقت و شتاب انجام و بناهای کم دوام با بی دوام مستحکم شدند.

به گفته مدیر کل بنیاد مسکن استان گیلان ، خوشبختانه در این مدت " طی حدود دو دهه " مقاوم سازی خانه های روستایی در سراسر کشور از هفت به 54 درصد و در استان گیلان به 59 درصد رسید که از میانگین کشور بالاتر است..

امسال برای 9500 واحد روستایی تامین اعتبار شده است

دکتر دائمی یاد آور شد: خوشبختانه  طرح مقاوم سازی هر ساله اجرایی به شکل منظم انجام می شود و به تازگی و از  روز شنبه هفته جاری که اعتبارات مربوط به تسهیلات در این راستا ابلاغ شد ، سهم استان گیلان برای سالجاری  9500 واحد روستایی است.
 

این مقام مسئول در بنیاد مسکن گفت: در همین ارتباط هشت بانک عامل متولی پرداخت این تسهیلات شده اند که به  بانک های رفاه ،  پست بانک،  تجارت و کشاوری ابلاغ شده است و عزیزان متقاضی می توانند با مراجعه به بنیادهای مسکن سراسر استان نسبت به اخذ تسهیلات و مشارکتی نسبت به مقاوم سازی خانه ها و تولید مسکن که رونق روستا را به همراه دارد-  اقدام کنند.
این تسهیلات فقط برای خانه های فرسوده نیست بلکه برای عزیزانی که مهاجرت معکوس به روستا دارند و یا بهسازی ها را هم شامل می شود با در نظر گرفتن اولویت اجرا خواهد شد ، مشروط بر آنکه عرصه های مناسب را داشته باشند.

برای شهرهای زیر 25 هزار نفر و روستاها،
تسهیلات هر متقاضی 450 میلیون تومان با کارمزد 5 درصد و 20 ساله است

مدیر کل بنیاد  مسکن  گفت: برای این هدف تسهیلات 400 میلیون تومانی سال گذشته  با بازپرداخت 20 ساله و سود 5 درصد  در اختیار متقاضیان واجد شرایط قرار  گرفته  و خوشبختانه در همه دولت ها این طرح در اولویت اجرا بوده و میزان تسهیلات امسال نسبت به سال قبل  50  میلیون تومان افزایش دارد.

وی تصریح کرد: جا دارد همه بانکهای عامل برای عزیزانی که واجد شرایط هستند، پس از اخذ مجوز لازم  و صدور معرفی نامه ها از بنیاد مسکن به بانک عامل  در همان شهرستان مراجعه  و روند تسهیلات مشخص است.

تسهیلات مسکن در سه مرحله تحت نظارت پرداخت می شود

دائمی افزود: پرداخت تسهیلات مسکن سه مرحله اصلی و پنج مرحله فرعی اقساط وام آزاد می شود – مرحله اول فونداسیون ساختمان است و مرحله دوم  سفت کاری و اسکلت و سقف و در مرحله پایانی قسط سوم پرداخت می شود که برای  کمک به متقاضیان در صورت تمایل مراحل دوم و سوم  یکپارچه شد..
از سویی ، عزیزانی که تحت  پوشش نهادهای حمایتی هستند ، بانکهای عامل کمک می کنند تا با  ثبت زنجیره کمک های بهتر انجام شود و  ضمانتی که از سوی نهادهای صورت می گیرد به همین زنجیره ها بستگی دارد.

 نود درصد تسهیلات در سالجاری برای روستاها ست
 178 هزار واحد روستایی وام مقاوم سازی دریافت کرده اند

وی بیان کرد: سهیمه قبلی برای  شهرهای زیر 25 هزار نفر و روستاها به نسبت متناسبی تعلق می گرفت ولی امسال محدودیتی ایجاد شده که براساس آن 10 درصد این تسهیلات مختص شهرهای زیر   25 هزار نفر و 90 درصد متعلق به روستاها است.
 به گفته وی ، براساس آخرین سرشماری عمومی در سال 1395 در استان گیلان  298 هزار واحد روستایی شناسایی شده که از این تعداد از محل مقاوم سازی ، براساس شناسایی ها و سوانح 178 هزار واحد روستایی در سراسر استان مستحکم شد و بالغ  بر 120 هزار واحد کم دوام و بی دوام داریم و می طلبد که عزیزان ما در روستاها به خصوص دهیاران عزیز و شوراهای اسلامی و مسئولان شهرستانی نسبت به آگاهی سازی مردم برای دریافت تسهیلات اقدام کنند. .
مدیر کل بنیاد مسکن این را نیز متذکر شد ، :ه استان گیلان جزو 5 استان حادثه خیز کشور است و امید داریم این طرح را به کمک همه دستگاهها و بانک های عامل در خدمت عزیزان متقاضی باشیم که کمترین اسیب را در سکونت گاههای مردم به ویژه  در روستاها داشته باشیم.

دریافت تسهیلات مسکن به یک بار مراجعه به بانک مرتبط است


این کارشناس ارشد حوزه مسکن روستایی و شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت گفت: برای گرفتن پروانه،  استعلام ها سیستمی است و برای اخذ تسهیلات باید متقاضی به  بانک عامل مراجعه داشته باشد و البته به تازگی با دفاتر پست و مسئولان این اداره کل هماهنگی های انجام شده که براساس آن فرآیندی از سوی دفاتر پستی امور تسهیل می شود ، ولی  شخص وام گیرنده برای یک بار باید در بانک عامل حضور یابد. البته در همان شهرستان و شهر و بانک در یک مرحله کارهای انجام شود که عزیزانی که از راه دور می آیند دچار مشکل نشوند.
طرحی که در روستاها تبیین شده و فرآیندشان مشخص شده است ، مردم به خوبی استقبال می کنند و سعی و تکلیف کرده ایم که خدمت در کوتاهترین زمان ممکن انجام شود.


صد درصد روستاهای دارای قابلیت دارای طرح  هستند


2041 روستا که  قابلیت اجرای طرح هادی را داشتند

به اظهار این مقام مسئول ، در استان گیلان 2905 روستای دارای کد آبادی داریم و از این تعداد حدود 2060 روستا بالای بیست خانوار جمعیت هستند و روستاهایی هم داشتیم که طرح هادی روستایی نداشتند  و محدوده روستا مشخص نبود که  با اعتبارات که تخصیص داده شده تمامی روستاهای بالای بیست خانوار که قابلیت اجرای طرح را داشتند ، کار انجام شده است . در حال حاضر  2041 روستا که قابلیت اجرای طرح را داشتند عملیات صورت گرفت و شاخص تهیه طرح در استان به زعم ما به صد در صد رسیده است.
در این میان 19 روستا در سطح استان گیلان باقی مانده که قابلیت دارند ولی به دلایل دیگری از جمله قرار گیری در حاشیه فرودگاه بین المللی رشت که در مسیر توسعه قرار دارد، 14 روستای در مناطق ییلاقی تالش و یا یک روستا که خالی از جمعیت  در رودبار و یک روستا در شهرستان رودسر که در حریم سد واقع شده است است ، قابلیت طرح را ندارند و نقشه راهی تهیه شده است.
وی اعلام کرد: در این راستا با پیگیری های انجام شده و ارتباط با دبیر حفظ بیت المال ، جلسه ای برگزار و قرار شد که 14 روستای شهرستان نسبت به تهیه طرح اقدام شود که تصمیم های مناسبی برای انجام این کار اخذ شده است .

به خواست استاندار گیلان روستاهای زیر 20 خانوار باید صاحب طرح شوند

به همین منظور  و در راستای تکلیف استاندار گیلان  در گام بعدی باید به سمت اجرای طرح در روستاهای زیر بیست خانوار برویم که اجرای این عملیات باید فرآیندی را  طی کند .
در هماهنگی و بررسی ها با معاونت امور عمرانی استانداری در حال حاضر نزدیک به  700 روستا  در استان وجود دارد که باید برای تهیه طرح اقدام شود و ابتدا نیاز به مصوبه شورای مرکزی استان دارد و به محض اینکه شورای مصوبه را اعلام کند ، طرح باید  از محل اعتبارات دهیاری ها  اجرا شود و با همکاری دهیاران و دیگر مسئولان روستایی و شهرستانی نیاز است..
وی تصریح کرد: روستایی که هنوز طرحی  و محدوده ای ندارد، نه دهیاری ها و نه اموز اراضی نمی توانند با متخلفین بر خوردی انجام دهند و برای تهیه طرح اقداماتی صورت گرفته است.

طرح های هادی 10 ساله و امکان بازنگری دارند

در خصوص بازنگری طرح های هادی که دوران این طرح ها ده ساله است ، به آن  معنا نیست که طرح اعتبار خود را از دست می دهد بلکه امکان بازنگری و بازیابی طرح وجود دارد. در واقع روستایی که از نظر جمعیت تغییر قابل ملاحظه ای در ابعاد گوناگون کرده شامل طرح می شود ،در حالی که روستایی داریم که پس از 18 سال تقریبا هیچ تغییری نداشته است.
به همین علت با هماهنگی مدیران شهرستانی ،روستاهایی که به دلایل مختلف نیاز به بازنگری دارند ، نسبت به این بازنگری اقدام می شود.
این توضیح لازم است که برای بازنگری طرح هادی یک روستا باید جهات مختلف با نظر کارشناسی مشاوران ذیصلاح در کمیسیون های تخصصی از منظر تولید، رونق و توسعه لحاظ شود تا  روستا امکان رونق اقتصادی وتوسعه عمران روستا  داشته باشد و  تثبیت روستاها در نظر گرفته شود.

رای هیات عمومی دیوان لازم الاجرا است

مدیر کل بنیاد  مسکن انقلاب اسلامی گیلان افزود: در مورد رای دیوان ، این رای قانونی است که مردم در شهر و روستا نسبت به ثبت املاک خود اقدام کنند و این قانون در برنامه هفتم توسعه اجرایی خواهد شد. در این راستا تکلیف شده که ظرف مدت پنج سال همه املاک و مستثبیات اعم از دولتی و غیر دولتی باید دارای سند معتبر باشند و ثبت اسناد این مهم را انجام خواهد داد  و باید در یک سال سامانه ای مشخص و مدارک ثبت و ضبط شود.

سامانه ثبت مدارک برای اخد سند ماه آینده رونمایی می شود

به گفته حامد دائمی ، سامانه تا یک ماه آینده رونمایی می شود و توصیه می کنیم که عزیزان شهرهای زیر 25 هزار نفر و روستاییان به سمت دریافت سند بروند که بعدا دچار مشکلی نشوند.
رای هیات عمومی دیوان نیز  برای همه فصل الخطاب است و طبق این رای همه اراضی فاقد سند چه دارای کاربری یا غیر از آن که فاقد سند باشند باید در این راستا اقدام کنند، زیرا بعدها اگر متقاضی درخواست کاربری داشته باشد به مشکل برمی خورد.

برای خدمت رسانی بهتر با مشاوران همکاری شود

مدیر کل بنیاد مسکن گیلان گفت: در راستای سیاست های خدمت رسانی بهتر و شایسته تر مشاوران را اعزام می کنیم برای اصلاح وضع موجود و لذا از مسئولان ، معتمدین و دهیاران و شوراهای محترم در خواست دارم براساس نیازهای واقعی روستا – مردم را در بازنگری ببینند که یکی نیاز به  تقاضا  و دیگری  فاقد مسکن بودن متقاضی است و برای این مسائل مهم  تکلیف داریم تا ساماندهی مسکن اقدام انجام دهیم .

وی عنوان کرد: ابتدای سال 1400 شاخص اجرای طرح های هادی در روستاهای استان گیلان 47 درصد بود در حالی که این میزان در حال حاضر طی هماهنگی با مسولان شهرستان ها   شاخص به 61  درصد رسیده است یعنی  بالغ بر 300 روستا برای این مهم افزایش یافته است.
خواهش من از فرمانداران محترم و کمیته های مربوطه این است که اولویت اجرای پروژه های عمرانی روستا مربوط به روستاهایی باشد که تاکنون از اعتبارات و تسهیلات و دیگر خدمات استفاده نکرده اند و مسئولان شهرستان ها و روستاها در این خصوص مسائل را مورد نظر قرار دهند.
پروژه های نیمه تمام روستایی در اولویت نخست قرار دارند

وی این را هم یاد آور شد که ، پروژه های نیمه تمام روستایی  در اولویت قرار دارند و البته با توجه به  با کمبود اعتبارات همه روستاها را نمی توانیم   در زمینه عمران و ابادنی آسفالت معابر، جدول بندی، اصلاح  دیگر بخش های اقدامات لازم را انجام دهیم  و  اولویت با روستاهایی خواهد بود که پر تردد و پر جمعیت  و دارای اماکن مهم  دولتی و مذهبی و...  باشند و مابقی در فازهای بعدی انجام شود.

به کمک دهیاران و شوراها،
روستاییان پروند های گروهی تشکیل دهند

دهیاران و شوراها نسبت به تشکیل پرونده های گروهی اقدام کنند و بنا به تقاضای روستاییان است که پرونده های گروهی تشکیل و عرصه های را سند دار کنیم تا نگرانی روستاییان حل شود.
از سویی در راستای کمک به مردم و اراضی  فاقد سند  تشکیل پرونده های گروهی برای روستاهایی که هنوز برای صدور سند مراجعه نکرده ایم و تشکیل پرونده گروهی را به سرعت به انجام برسانند.

مدیر کل بنیاد مسکن استان گیلان در پایان این مصاحبه اعلام کرد: در همین راستا  به کمک عزیزان در ثبت اسناد تا کنون 179 هزار سند روستایی  صادر شده است .
گروه رسانه ای  ایران " گرا"

 

نظر شما
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
رشت، بوساز- ساختمان دانا - دندانپزشک ، جراح ، ایمپلنت
رشت، سه راه سردار جنگل، قاسم زاده اصل
کمک به انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی گیلان
زیباترین جلوه نوع دوستی، کمک به بیماران نیازمند است. بیماران دیالیزی و پیوند کلیه منتظر کمکهای کوچک و بزرگ شما هموطنان هستند. انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان گیلان
چاپ سوم اصول علمی روزنامه نگاری منتشر شد
کتاب اصول علمی روزنامه نگاری " روزنامه نگاری سایبری" در 300 صفحه قطع وزیری " چاپ سوم " منتشر شد. اصول علمی مصاحبه ، گزارش نویسی ، خبر نویسی ، تاریخ روزنامه نگاری ایران، مبانی ارتباطات،سیاست های خبری، سواد رسانه ای، خبرنگاری بحران، روشهای سوژه یابی و یافته های نو در حوزه روزنامه نگاری سایبری" از فصل های کتاب است. فروش کتاب برای حوزه فرهنگ و رسانه 25 درصد تخفیف دارد. ایمیل " [email protected]