به گزارش روابط عمومی استانداری گیلان؛ در پی سفر بدون اطلاع قبلی دکتر پزشکیان رئیس جمهور به گیلان، استاندار در جلسه شورای اداری استان که با حضور رییس جمهور در سالن غدیر استانداری برگزار شد، با اشاره به شرایط خاص مدیریت استان در روزهای اخیر، از تلاش و همراهی تمامی نهادها و دستگاههای اجرایی، امنیتی، قضایی و انتظامی استان در مقابله با حمله تروریستی در آستانه اشرفیه؛ همراهی بی بدیل اقشار مختلف مردم و حفظ ثبات و آرامش تقدیر کرد.
حق شناس در جلسه شورای اداری استان با قدردانی ویژه از حضور رئیس جمهور در گیلان سفر دکتر مسعود پزشکیان را نقطه عطف تاریخی برای استان مستعد با مردمان بزرگ گیلان برای توسعه بیش از پیش عنوان کرد و از مدیران و مسئولان نهادهای مختلف استان خواست با عنایت به تاکیدات رئیس قوه مجریه بر خدمت صادقانه به آحاد جامعه و محور قرار دادن مردم برای حل مسائل کوشا تر باشند.
وی با بیان اینکه طی ۱۲ روز اخیر، همزمان با حضور بیش از چهار میلیون مسافر، شاهد وقوع حمله ناجوانمردانهای بودیم که در آن یک دانشمند برجسته به همراه خانوادهاش به شهادت رسید، افزود: با وجود این شرایط خاص، هیچگونه کمبودی در زمینه کالاهای اساسی، سوخت و سایر نیازهای عمومی در استان گزارش نشده است.
حقشناس با اشاره به ظرفیتهای آبی گیلان گفت: با بیش از یک هزار میلیمتر بارندگی سالانه، گیلان شرایط بهتری نسبت به سایر استانها دارد، اما مشکل اصلی در حوزه زیرساختهای آبی مانند سدهای شفارود و پلرود است که نیازمند توجه ویژه وزارت نیرو میباشد.
استاندار با بیان اینکه گیلان در تولید محصولاتی نظیر برنج، چای، زیتون، مرکبات و فندق در رتبههای برتر کشور قرار دارد، تأکید کرد: حمایت بهموقع از کشاورزان، جلوگیری از واردات بیرویه، مکانیزاسیون کارخانههای شالیکوبی و تأمین نهادهها، نقش مهمی در توسعه پایدار بخش کشاورزی دارد.
استاندار گیلان به ظرفیتهای فرودگاه سردار جنگل رشت نیز اشاره کرد و گفت: این فرودگاه با قرارگیری در ارتفاع منفی ۲۸ متر، دارای مزایای خاصی در توسعه پروازها و پدافند غیرعامل است.
حق شناس با اشاره به موافقت وزیر راه، خرید ۵۰ هکتار زمین برای توسعه باند فرودگاه سردار جنگل رشت عنوان کرد:ه در هفته منتهی به ۲۳ خرداد، بیش از ۶۰ پرواز خارجی و ۲۰۰ پرواز داخلی از این فرودگاه انجام شده، از برنامهریزی برای راهاندازی پروازهای جدید به مقاصدی مانند ایروان، استانبول و کشورهای همسایه خبر داد.
استاندار گیلان با اشاره به ورود دو میلیون خودرو به استان طی تعطیلات نوروز، گفت: کمبود زیرساختهای جادهای بهویژه در محورهای غرب استان مانند تالش؛ موجب ترافیک سنگین و بروز مشکلات متعدد می شود. وی بر ضرورت تکمیل هرچه سریعتر پروژههای نیمهتمام از جمله آزادراه قزوین-رشت و کنارگذرهای شهری تأکید کرد.
فاضلاب، تهدید دیرینه سلامت مردم رشت و استان گیلان.....
حقشناس با ابراز نگرانی از وضعیت نامطلوب فاضلاب در استان، تصریح کرد: میانگین اجرای طرحهای فاضلاب در کشور حدود ۶۶ درصد است، در حالیکه این رقم در گیلان تنها ۲۶ درصد می باشد.
نگاه رسانه:
در تایید اظهار نظر استاندار گیلان باید گفت: با گذشت بیش از چهار دهه بار دیگر با فرا رسیدن فصل گرما و جاری بودن فاضلاب شهری و صنعتی در دو رودخانه زرجو ب و گوهر رود رشت مرکز استان گیلان بوی تعفن و بیماری زا فاضلاب بخش زیادی از شهروندان و گردشگران را به شدت آزاد می دهد.
این روزها وقتی از حاشیه دو رودخانه در مناطق مرکزی شهر رشت تردد کنید، حتی با بالا بودن شیشه های خودرو ، بوی تعفن فاضلاب را از آنچه در زرجوب و گوهر رود جاری است استشمام خواهد کرد.
فاضلاب جاری در این دو رودخانه که در سالهای گذشته نزدیک به بیست استاندار قول اصلاح و رفع این معضل محیط زیستی را داده اند ، مشکل لاینحلی نیست و تنها اراده ای برای حل آن باید وجود داشته باشد.
استاندارهای قبلی از جمله استاندار گیلان در دولت قبل بارها اعلام کرد، منشاء آلودگی ها مشخص شده است و محیط زیست هم تعداد مراکز ورودی فاضلاب را شناسایی و اعلام کرده است و فقط برای رفع بحران به بودجه و اعتبار کافی نیاز است.
آلودگی ها این منابع آبی گذشته و فاضلاب کنونی علاوه بر آنکه روان شهروندان و گردشگران را دستخوش اختلال کرده است ، براساس گزارش های کارشناس های بهداشت و درمان در این چهار دهه موجب بیماری های متعدد از جمله بیماری های شدید پوستی، دستگاه گوارش ، روانی و ... شده است .
واقعیت این است که معلوم نیست در این شرایط بحرانی جنگ و تورم و مشکلات اعتباری رئیس جمهور هم بتواند برای حل این معضل دیرینه کاری انجام دهد ، اگر چه به هنگام سخنرانی استاندار یادداشت های لازم را برداشت و ...........!!
نظر شما شهروندان رشتی در این باره چیست ..........؟ باید مطالبه گری کنید
مدیر مسئول - 17 تیر ماه 1404
وی تصریح کرد: ورود مستقیم فاضلاب شهری رشت و برخی شهرها به تالاب انزلی و دریای خزر، از عوامل کاهش عمق آب تالاب و تهدید سلامت عمومی در وضعیت هشدار است.
استاندار گیلان با اشاره به مصوبه سال ۱۳۹۱ مبنی بر اختصاص ۴۰ میلیون دلار برای احداث کارخانه زبالهسوز، گفت: تاکنون این اعتبار تأمین نشده و اگر مسائل فاضلاب و پسماند حل نشود، به معضلات ضدگردشگری و ضدسلامتی استان تبدیل خواهند شد.
استاندار گیلان در ادامه با تأکید بر حفظ محیطزیست بهعنوان سیاست اصلی استان در حوزه گردشگری، خاطرنشان کرد: با ممنوعیت ویلاسازی خارج از طرح هادی و برخورد با ساختوسازهای غیرمجاز، تلاش میشود توسعه گردشگری گیلان با صیانت از منابع طبیعی همراه باشد.
حقشناس با بیان اینکه استان ظرفیت شناسایی ۱۰ تا ۲۰ نقطه ۱۰ تا ۱۵ هکتاری از اراضی منابع طبیعی را دارد، تأکید کرد: واگذاریهای کوچکمقیاس ۲۰۰ تا ۵۰۰ متر برای استفادههای مقطعی در تعطیلات، راهبرد درستی نیست و بهرهبرداری باید توسعهمحور و پایدار باشد.
وی افزود: باید بهسمت ساختوسازهای هدفمند مانند مدارس و فضاهای عمومی در روستاها حرکت کنیم؛ چرا که زمین در گیلان، ارزشمندترین دارایی مردم است و حفاظت از نعمتهای خدادادی مانند خاک حاصلخیز، آب فراوان و هوای پاک، وظیفه همه ماست.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به پایین بودن سرانه تختهای بیمارستانی در استان، گفت: با وجود آبوهوای مناسب گیلان برای حوزه گردشگری سلامت، نیاز به توسعه زیرساختهای درمانی داریم.
حق شناس از پیشرفت خوب دو بیمارستان در حال احداث خبر داد و گفت: با حمایت دولت، این پروژهها در چند ماه آینده یا نهایتاً تا پایان سال افتتاح میشوند