کد : 5655 ۲۶مهر ۱۴۰۴ ساعت 18:10
روز جهانی استاندارد در استانداری،

برگزیدگان استاندارد استان گیلان معرفی و تجلیل شدند

پایگاه خبری، رسمی گیلان ۲۴: استاندار گیلان در مراسم تجلیل از برگزیدگان حوزه استاندارد استان عنوان کرد: استاندار در جوامع کنونی یک رفتار و جزئی از زندگی و آمیخته با تقویت باورها برای پذیرش یک کالا و خدمت است.
برگزیدگان استاندارد استان گیلان معرفی  و تجلیل شدند

به گزارش گروه رسانه ای با مردم دکتر هادی حق شناس امروز شنبه 26 مهر ماه با تقدیر از فعالیت های اداره کل استاندارد گیلان افزود: مهم ترین مولفه ای که استاندارد را قابل پیش بین می کند، نقش این جایگاه با هدف مطلوبیت است و به هر میزان که کالا و خدمت  و رفتارها در چارچوب استاندارد باشد، پذیرش آن ارتقاء خواهد یافت.

وی با تاکید به تفاوت میان جهان توسعه یافته و توسعه نیافته در مقوله استاندارد است، گفت: استاندارد یک رفتار و جزئی جدایی ناپذیر از فرهنگ جامعه شده و دیگر استاندارد اجباری مفهومی ندارد ، چرا که افکار عمومی در شهر و روستا برای خرید یا دریافت هر کالا و خدمتی بر نشان استاندارد و برند  کالا اتکا و اعتماد می کنند.

استاندار گیلان در این خصوص تشریح کرد:

اگر بانکها استاندارد باشند وام ازدواج به یک متقاضی 6 ماهه و دیگری یک ساله و بیشتر پرداخت نمی شود یا اگر تولید خودرو استاندارد باشد جامعه به سمت خودروی خاصی نمی رود.

وی سئوال کرد، آیا مشخص است که خودروی تولید داخل برای 100 کیلومتر چه میزان بنزین مصرف می کنند  و  پاسخ داد مشخص نیست ، به همین علت اتلاف انرژی اتفاق می افتد یا در سال هزاران نفر کشته و معلول می شوند.

حق شناس با تاکید بر اینکه ، استاندارد امروز جزئی از فرهنگ تولید کالا و خدمت و به  پذیرش آنها از سوی جامعه تبدیل شده است، تصریح کرد: حتی اگر بدانیم در یک جلسه چقدر باید صحبت کنیم ، استاندارد رعایت شده است و شنوندگان  بیشتر پذیرا خواهند بود.

در مورد یک پرواز و مراجعه به یک رستوران و یا حتی در ناترازی ها  اگر استاندارد رعایت شود دو  سوی ارایه دهنده خدمت و دریافت کننده اعتماد کامل خواهند داشت و یکی از علل ناترازی ها ناشی از آن است که تصمیم ها در زمان خود در چارچوب استاندارد نبوده است.

اگر استاندارد و مطلوبیت را در نظر نگیریم، در بازارهای جهانی امکان نقش آفرینی نخواهیم داشت و ممکن است از برخی تولیدات مانند فلفل دلمه، کیوی ، مرکبات و پسته در بازار جهانی استقبال نشود و محصول صادراتی برگشت بخورد.

به گفته استاندار، اگر یک خودرو لوکس گرانقیمت سوار شویم و زباله را به سمت معابر عمومی پرت کنیم ممکن است آن خودرو استاندارد باشد، اما رفتار ما بعنوان سرنشینان استاندارد نیست و این ها مشکلات زیادی در جامعه و رفتارها ایجاد می کند و ضد فرهنگ عمومی است.

وی این هم متذکر شد که ، استاندارد به معنای فرهنگ مطلوبیت ، مقبولیت و اعتمادی سازی است و همه تولید کنندگان و ارائه دهندگان خدمت در سراسر کشور و در استان گیلان با درک و دریافت این مهم به آن عمل کنند وگرنه هم جامعه و هم خودشان متضرر خواهند شد.

استاندار در پایان سخنانش به اشاره به نقش و جایگاه استاندارد اظهار کرد: برای امسال 50 میلیارد تومان به این بخش اختصاص داده ایم و در صورت وجود منابع باز هم بیشتر کمک خواهیم کرد و از نظر تامین زمین به حد توان در کنار اداره کل استاندارد استان هستیم.

 

دکتر حمید اشتری معاون توسعه حقوقی سازمان ملی استاندارد در این مراسم با اشاره به یکصد ساله شدن سازمان استاندارد ملی ایران، اعلام کرد: هم اکنون از 160عضو جهانی ایزو 20 نفر از نیروهای سازمان ملی استاندارد هستند که نشان از دانش محققان ایرانی دارد.

وی با تاکید بر اینکه این افراد در تدوین استانداردهای جهانی نقش آفرینی می کنند، افزود: دامنه استاندارد بسیار وسیع است و حجم بزرگی از آن در آزمایشگاههای سازمان های مختلف فعالیت می کنند که با ما همکاری های خوبی دارند.

اشتری با اشاره به این مهم که  استاندارد از سلامت و ایمنی سخن می گوید ، یاد آور شد: وظایف و رسالت های استاندارد منحصر است و به حکم قانونی تنها مرجع ضابط دادگستری و دارای منابع گسترده ای است.

دکتر مهدی محمدی مدیر کل استاندارد استان گیلان در این مراسم عنوان کرد: جهان توسعه یافته در عصر کنونی از استاندارد اجباری گذر کرده و در ارائه تولیدات و خدمات، مطلوبیت و اعتماد سازی هم چنین  سلامت و امنیت افراد جامعه را هدف قرار داده و ارجح می داند.

وی با بیان عملکرد این سازمان در سالی که گذشت تصریح کرد: با همکاری سازمان های مربوطه در استان، زمان ترخیص کالا که پیش از این برای واردات 7 روز و صادرات 4 روز بود به 1.2 روز کاهش یافته است و برای استاندارد سازی تا 90 درصد عملیات در داخل استان انجام می شود.

مدیر کل استاندارد یاد آور شد: طی این مدت استانداردهای ملی استان از 3 مورد با 11 و بازنگری استانداردها به 140 افزایش یافت و کمیته های متناظر تدوین استانداردهای بین المللی در چهار کمیته فعال هستند.

وی این را هم توضیح داد ، در مقوله مصارف انرژی در استان تعداد قابل توجهی از صنایع در مقیاس استاندارد ملی  قرار نمی گیرند و بالاتر از حد استاندارد مصرف می کنند ، به همین منظور در این بخش با مشکل مواجه هستیم.

در پایان این مراسم 5 واحد نمونه تولیدی، 4 مدیر شایسته تقدیر، 2 مدیر کنترل کیفیت و یک ازمایشگاه شایسته تقدیر مورد تجلیل شدند و هدایا و لوح های تقدیر دریافت کردند. 

مدیر مسئول - 

 

پایگاه خبری، رسمی گیلان 24
نظر شما
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
رشت، سه راه سردار جنگل، قاسم زاده اصل
کمک به انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی گیلان
زیباترین جلوه نوع دوستی، کمک به بیماران نیازمند است. بیماران دیالیزی و پیوند کلیه منتظر کمکهای کوچک و بزرگ شما هموطنان هستند. انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان گیلان
چاپ سوم اصول علمی روزنامه نگاری منتشر شد
کتاب اصول علمی روزنامه نگاری " روزنامه نگاری سایبری" در 300 صفحه قطع وزیری " چاپ سوم " منتشر شد. اصول علمی مصاحبه ، گزارش نویسی ، خبر نویسی ، تاریخ روزنامه نگاری ایران، مبانی ارتباطات،سیاست های خبری، سواد رسانه ای، خبرنگاری بحران، روشهای سوژه یابی و یافته های نو در حوزه روزنامه نگاری سایبری" از فصل های کتاب است. فروش کتاب برای حوزه فرهنگ و رسانه 25 درصد تخفیف دارد. ایمیل " mohammadpour3650@yaho.com